F11> vol scherm (nogmaals F11> terug naar uitgangssituatie)         Het valt mij niet mee om functies van Windows uit te leggen. Ooit was ik immers een gezworen vijand van Bill Gates, nog vér voordat hij een weldoener werd! Eigenlijk haat ik de meute die achter hem aan rende, in zijn val liep en die mij via attachments dwong WORD te doorgronden, alsof WordPerfect al niet goed genoeg was! Na een aantal jaren kon WORD inderdaad wedijveren met WordPerfect (inmiddels in handen gevallen van obscure Mormonen), dat al van de markt verdrongen was, maar ik hield dus niet van Bill Gates, zijn succes, noch zijn gelovige achterban.
   Nu heeft Internet Explorer7/8 een aantal nuttige functies gejat van andere browsers als Firefox of Opera. Om te beginnen de TAB's, vooral geschikt om dóór te zoeken en naar muziek te luisteren. Met een nieuwe TAB heb je gewoon een extra pagina bij de hand. Via de ene tab zoek je verder, via die andere beluister je de muziek. Mijn bronpagina maakt de TAB's aan voor de kijkers met de geschikte browser (en instellingen... voor IE7/8 moet men via extra>internetopties>Algemeen> Tabbladen> instellingen>kiezen voor de mogelijkheid: Pop-ups altijd in een tabblad openen, voordat een en ander werkt!). Voor andere gebruikers wordt bij de muziek-links een extra browser geopend, waarmee je kunt wisselen via de "taakbalk".
   Nog revolutionairder is de zoommogelijkheid, die InternetExplorer 7 gejat heeft van Opera. Daar worden bouwers van WEB-pagina's een beetje dol van, want ze moesten altijd uitgaan van de zieligste kijker, qua beeldresolutie en dus nogal grof te werk gaan om ook díe kijker bij de les te houden. Met die zoom-mogelijkheid zijn de remmen echt los, hoor! Ik word al een beetje ziek van de gedachte dat de beeldkwaliteit van mijn site stukken beter zou kunnen zijn, als ik hem niet zo benepen had opgezet, gecentreerd voor die sufkoppen met lage resolutie en dan zwijg ik nog over de populariteit van breedbeeld, waarop mijn site extra schuttert!
   Vraag is of ik eerst moet aanpassen of toch moet mikken op meertaligheid? Ik ben er nog niet uit!

F11 en andere, verwante zaken

1